lørdag, august 10, 2019

Azita Shariati Sommer i P1 Sveriges radioAdministrerende direktør, 51 år. Født i Teheran, bosatt i Sollentuna. Debuterer som sommervert.
Bedriftsleder Azita Shariati husker hvordan det var å bo i Iran som ung og hvordan hun gradvis gikk inn i det svenske samfunnet. I dag er hun stolt over å ha blitt kåret til Årets Super Communicator og å være administrerende direktør i Sodexo i Norden.
Etter revolusjonen i Iran var alt veldig kontrollert. Iran ble et land der kjærlighet var forbudt. Men Azita forteller hvordan hun og andre ungdommer fant måter å komme seg bort og møte uansett. Det var med slike triks at hun møtte sin nåværende ektemann Farzin da de var tenåringer. Noen år senere flyktet Farzin til Sverige og hun fulgte etter.
En gang i Sverige, ønsket Azita å lære svensk raskt og få en jobb. For å ta et kurs på SFI, måtte hun vente lenge så hun fant en privat utdanning i stedet.
Vi må jobbe raskere og vi må fokusere på å inkludere mennesker, sier hun, det tar vanligvis sju år å integrere seg i Sverige.
Og om å ha likestilling i ledergrupper, sier Azita Shariati
En intern undersøkelse innen Sodexo med 50 000 ledere over hele verden viste at virksomheter med et lik ledergruppe har 23% høyere lønnsomhet og 4% mer fornøyde ansatte. Da blir valget ganske enkelt!

Mer om Azita Shariati
Svensk bedriftsleder og administrerende direktør i Sodexo Norden. Har blitt kåret til Årets mektigste forretningskvinne, Årets direktør og Årets Superkommunikator.
Berømmes for sin responsive og inkluderende lederstil. Har gjort selskapet mer lik 50 prosent kvinner i ledende stillinger.
Etter 21 år forlater Sodexo en ny jobb som konsernsjef og administrerende direktør i AniCura, et av Europas ledende dyrehelselselskaper, 1. desember i år.
Publiserte boken Hele bildet, om hans liv og hans ledelsesfilosofi. Kom til Sverige som 20-åring for å gjenforenes med kjæresten som flyttet hit.
Jeg kom med to tomme hender og store drømmer, akkurat som menneskene som kommer hit hver dag. Jeg ønsket å oppnå noe, lære noe og bidra med noe. Og jeg lyktes fordi jeg møtte mennesker som så og støttet meg, men fremfor alt fordi jeg selv var forberedt på å finne nye måter og nye løsninger.
Produsent: Marie-Caroline Biver

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar