Spansk ris er, for nordmenn, en hemmelighet.
Ris ble fraktet fra Kina til Valencia av maurerne.
Klimaet og de våtmarkene rindt Valencia var perfekt
til dyrking av ris....les mer om spansk ris!
Vi har bare fokus på den italienske risen, med mange forskjellige risotto oppskrifter.
Den spanske risen er totalt forskjellig fra den italienske.
Her er min favoritt, basis oppskrift:
For 4 personer må du ha:
- 2 dl spansk ris
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 3 sjalottløk
- 2 dl hvitvin
- 1 ltr.kyllingkraft
- 2 ss smør
- 4 ss revet manchego ost, 12 mnd.
- Sitronsaft
- salt og pepper
Finhakk sjalottløken, i stekepanne sammen med
risen og olivenoljen. Freses.
Ha i hvitvinen og halvparten av kyllingkraften.
Når det tykner, spe med resten av kraften.
Det tar 20 minutter med røring.
Helt til slutt, ha i smør, manchego.
Litt fløte gjør alltid maten bedre.
Salt og pepper. Salt kan erstattes med soyasaus.
Jeg bruker også en spiseskje østerssaus.
Pepper kan erstattes med chilli.
Vær oppmerksom på hvor sterk chillien du bruker er.
Helt til slutt press sitron, etter smak, over.
Soppblanding:
100 gr.aromasopp,
steinsopp er best men vanskelig å kjøpt.
1 liten rødløk
2 ss ekstra virgin olivenolje
- salt og pepper
Del soppen i biter, ikke for små.
Stek soppen sammen med rødløken og olivenoljen.
Gyllenbrun.
Før servering blandes soppen inn i risen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar