Borghild Elfrida og Hilmar Kristian

Borghild og Hilmar bosatte seg i Ormen Langes vei, under Ladehammeren der hvor Trondheim Mørtelverk er. Etter at de giftet seg. 
De fikk fire barn. Henry i 1915, Halvdan i 1916, Bjarne i 1919 og Borgny.
Halvdan druknet på kaia like ved der de bodde, ved utløpet av Ladebekken. Der var det en trapp og han lekte i trappa, mistet fotfeste falt ut i vannet og druknet. Jeg vet ikke akkurat hans alder når han omkom men det var nok en traumatisk opplevelse både for Hilmar og spesielt for Borghild. Søskenene som mistet sin bror var nok også sterkt berørt, og det var en hendelse det aldri ble snakket om i familiesammenheng, som jeg kan huske. 
De flyttet senere til en leilighet i "Boligan" ved Lademoen skole, og i 1936 flyttet de inn i Biskop Grimkjells gate 6, hvor de bodde resten av livet.
Hilmar var bødtker -tønnemaker- og fikk jobb på Lade Fabrikker for å lage tretønner som emballasje til grønnsåpe. Så tok jerntønner over og bødtkerverkstedet på Lade Fabrikker ble nedlagt. Han ble da såpekoker. Men håndverket tok han med seg hele livet og satt på kjøkkenet i Biskop Grimkjells gate 6 spikket miniatyr tretønner med kraner som han forærte barn, barnebarn og gode venner. Jeg kan ikke huske at han noen gang tok betalt.
Under er linker til profilene til Hilmar og Borghild på geni.com
Borghild Elfrida Hoff Møst
Hilmar Kristian Møst

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar