På Hamarøy sniker solen seg inn gjennom
vinduene og maler striper av gult på Hamsunsenterets hvite vegger. Arkitekturen er gjennomtenkt og utfordrer oss som kommer på besøk til å se både Hamsun og livet fra flere sider.
Sånn er det kanskje med maten også, den kan sees fra flere vinkler:
- som et måltid på en tallerken
- som næring for kroppen
- som smak og tekstur
- som del av en fortelling
Eller et kretsløp. Før den havner på tallerkenen i Kafé Sult har den kommet fra én eller flere råvarer. Råvarer som har blitt sådd, dyrket, høstet, bearbeidet
og transportert.
Underveis har prosessen vært påvirket av været, av klimaet, av tid, av jord, dyrkningsmetoder og agronomisk tilnærming, av hendene som har rørt ved dem, ja, av folk.
Følg "Fordi du bryr deg" på Instagram:
Informasjon om Debio og deres magasin:
Fordi du bryr deg på nettsiden:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar