torsdag, juni 09, 2011

Spansk ris, informasjon




Bombaris
Olmeda Orígenes’ bombaris er en spansk rissort, der
er meget eftertragtet i gourmetkredse for sine fine
kogeegenskaber. Risen dyrkes i Albufera de Valencia, en
ferskvandslagune i valenciaområdet. De runde riskorn er
meget hårde, og det betyder, at de kan suge op til 30%
mere væske (og dermed smag) end andre rissorter, når de
bliver kogt, uden at de klistrer eller koger ud. Bombaris
foretrækkes af kendere til paella, arróz og andre retter,
hvor man vil bevare risens form og fasthed. Det er
næsten umuligt at koge den for meget. Derfor er den
også meget velegnet til større køkkendrift, hvor man har
brug for at holde maden varm i længere tid.
Tilberedning:
Brug tre dele væske til en del ris. Koges i
18-20 min. Lad retten hvile fem min. før servering.
Informasjon fra:


Paellaris
Olmeda Orígenes’ paellaris er en
blanding af sorterne bahia og senia, som er traditionelle,
rundkornede, spanske rissorter fra valenciaområdet.
Risene suger meget væske og dermed smag fra retten.
De svulmer til dobbelt størrelse under kogning og bliver
let cremede i konsistensen. Derfor er de velegnede til fx
paella eller andre valencianske risretter.
Tilberedning: Brug to dele væske til en del ris. Koges
16-18 minutter. Lad retten hvile fem min. før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar