T&T Mat, Hommelvik
http://www.ttmat.no/
Kokker: Tone og Trond
Historieforteller: Bjørn Henry
Aperitif:
Cava Soler-Jové Brut Reserva...se info her!
Tilbehør:
Ramon Pena, spansk sjømat fra Galicia:
http://www.chramonpena.com/
Ekstra Virgin Olivenolje fra Castillo de Canena
http://castillodecanena.com/indexEN.html
Bilder....klikk her
Se også link til spesialimport:
Foccaciabrød....her er Tones oppskrift, 2 store brød:
" 50 gjær
1.dl oliven olje
1,5. l lunket vann
6.ss sukker
3-4 ts salt
Mel, hva skal jeg si til passe konsistens ca 2 kg. vil jeg anta evt litt mer.
Deigen skal være som bolle deig, ikke klissete men myk og god :-)
Heves til dobbel størrelse ivertfall 30.min kan godt stå litt til.
Has ut på bakebordet og deles opp etter hvor store brød du ønsker.
Dyp steke form ca 1,5 kg kan jeg tenke meg.
Kna deigen godt med litt mel,kna den som en kule og la den ligge under hånduk og plast ca 10 min til hviling.
Pensle formen godt med oliven olje, trykk deigen ut som størrelsen på formen og legg den oppi.
Hev brødet ca 30.min, trykk ned i oliven, feta ost, tomat ,krydder hva du måtte ønske , dryss godt med maldon salt oppå,hel så 3.dl oliven olje rundt og oppå brødet. Stekes i ovnen på 180-190 grader i ca 20-25 min til den er gjylden brun. Jeg bruker ofte stål formene fra IKEA (den største tar fint 1,5 kg brød deig)"
Rett nr.1:
Kamskjell med smørsaus og julien grønnsaker
Krabbegrateng a la Rodolph, Restaurant Le Flambois i Kambodsja
Kampotpepper.
http://www.kampotpepper.biz/
Drikke:
Champagne, hvor vi sammenligner
Kamskjell med smørsaus og julien grønnsaker
Krabbegrateng a la Rodolph, Restaurant Le Flambois i Kambodsja
Kampotpepper.
http://www.kampotpepper.biz/
Drikke:
Champagne, hvor vi sammenligner
smaken av champ med cava:
Tarlant Brut Zero.....se info her!
Rett nr.2:
Finnmarksrøye, hvitvinsaus, sukkererter og sherrytomat
Drikke:
Calles Riesling 2009.....se info her!
Rett nr.3:
Chorizo pølse og ku fra CasAlba
http://sites.google.com/site/bjornhenry/casalbapilgrimsskinker
Se Julio demonstrerer i Paris beste gourmetbutikk, Fauchon:
http://picasaweb.google.no/bjornhenry/CasalbaIParis?feat=directlink
Rett nr.4:
Granité, eple, lime og Sitruslikør:
http://www.limoncello.com/
Rett nr.5:
Rådyr og hjort, risotto med steinsopp, jordskokk, solbærsjysaus
Drikke:
Tre forskjellige spanske røde:
Rett nr.3:
Chorizo pølse og ku fra CasAlba
http://sites.google.com/site/bjornhenry/casalbapilgrimsskinker
Se Julio demonstrerer i Paris beste gourmetbutikk, Fauchon:
http://picasaweb.google.no/bjornhenry/CasalbaIParis?feat=directlink
Rett nr.4:
Granité, eple, lime og Sitruslikør:
http://www.limoncello.com/
Rett nr.5:
Rådyr og hjort, risotto med steinsopp, jordskokk, solbærsjysaus
Drikke:
Tre forskjellige spanske røde:
Vina Ardanza Reserva 2000.....se info her
Berberana Gran Reserva 2001/2002....se info her
Drikke:
Ch Septy Monbazillac 2003/2005.....se info her
Dessert:
Sjokoladeterrine med espressosaus
Drikke:
Fernando de Castilla Antique Pedro Ximenez....se info her
http://www.fernandodecastilla.es/portada.cfm?i=en
Bilder fra besøk hos Fernando de Castilla
http://picasaweb.google.no/bjornhenry/Jerezsnapshots?feat=directlink
Jan Pettersen fra Fernando de Castillo i norsk presse
Dessert:
Sjokoladeterrine med espressosaus
Drikke:
Fernando de Castilla Antique Pedro Ximenez....se info her
http://www.fernandodecastilla.es/portada.cfm?i=en
Bilder fra besøk hos Fernando de Castilla
http://picasaweb.google.no/bjornhenry/Jerezsnapshots?feat=directlink
Jan Pettersen fra Fernando de Castillo i norsk presse
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar