mandag, oktober 26, 2009

Tapasmeny, Fesil, 21 oktober

Fesil, onsdag 21 oktober
Tapas kurs med etterfølgende tapas aften.
Regi: Bjørn Henry Møsth
Kokk: Morten Overgård Svendsen


Olivenolje
Presentasjon av Castillo de Canena
......se presentasjon her:
http://bjornhenry.googlepages.com/hoscastillodecanena
Og deres hjemmeside:
http://www.castillodecanena.com/indexEN.html
Spansk skinke og spekemat:
http://bjornhenry.googlepages.com/casalbapilgrimsskinker
Jan Pettersen, eier av sherry og brandyfabrikken:
Fernando de Castilla, se hjemmesiden:
http://www.fernandodecastilla.es/portada.cfm?i=en
Omtale av Jan i norske aviser:
http://www.adressa.no/adressasoek/soek/?q=pettersen+brandy
Spansk landbrød med olivenolje
Tapaspoteter, saltbakt, fjellmandel fra Kvikne
Arbequina oliven
Aioli
Mojosaus
Zamarra, bakt paprika, hvitløk, saus
Jamon Serrano, lagret 24 mnd.
Jamon Iberico, Bellota, lagret i 48 mnd
Chorizo, speket, av kjøtt fra Ibericogris
Chorico, fresco, fersk/steke    -        -
Salchichon, speket, av kjøtt fra Ibericogris
Panchetta, lettrøkt,       -           -       -
Manchego ost, laget av sauemelk, lagret i 12 mnd
Manchego ost,    -             -            -     i  6    -
Buenalba ost, med rosmarin,  -   
Buenalba ost, med paprika, laget av geitemelk
......se osteprodusenten klikk her
Dampet kongekrabbe
Spanske kjøttboller
Krabbeklør fra Hitra
Ristet scampi med urter og hvitløk
Kyllingklubber
Sherrydampet champignon
Aspargesbønner
Nemesis sjokoladekake
Drikke:
Jan Pettersen, sherry fino:
Art.nr.57600, Fernando de Castilla Manzanilla
Art.nr.42900, dessertvin fra FDC:
Art.nr.41405, Cava fra Faustino:
Art.nr.41768, Champagne fra Tarlant:
Art.nr.678, Faustino 1 Gran Reserva 1996:
Art.nr.7731, Castillo Ygay Gran Reserva Especial 2001
Art.nr.6777, Berberana Gran Reserva 2001/2002








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar