Nabo Viggo kommer innom med ca 20 kg nytrukket torsk som vi med glede tar imot og prekeverer.
Det blir 72 fiskekaker, 15 store fiskeboller kokt i fiskekraft fra avskjæret. Vi snakker fiskemat med bortimot 80% fisk og resten egg, melk, fløte og bindemiddel.
Når vi renser avskjæret vi laget kraft av for fiskekjøtt brukte vi det og kokte sammen med ris og gulerøtter for mat til sommergjesten Anna. Den strihårete dachsen. 15 porsjoner à 100 gram.
15 middagsporsjoner med ren torskefilet, 500 gram.
Totalt 30 middager for May og meg.
Alternativet er nærbutikken med fiskemat fra en produsent på Østlandet. Råvaren er fisk fra Argentina og diverse tilsettingsstoffer som det kan være vanskelig å tyde ut fra innholdsfortegnelsen.
Hvorfor er det umulig å få lokalprodusert fiskemat laget av fisk fanget utenfor naustdøra?
Det finnes nå alle mulige varianter av lokalprodusert mat, bortsett fra fisk. Røyk og gravet laks fra opprettsfisk er unntaket.
Glad jeg ikke er utlending i Norge på jakt etter fisk fra det stedet jeg besøker.
Jeg vet hvorfor, men da blir dette innlegget så langt at ingen tar seg tid til å lese det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar