Lavkarbobrød
19. april 2009, kl. 21:05
Du trenger:
* 300 gram cottage cheese
* 7 egg
* 1 1/2 dl smeltet smør
* 90 gram sesamfrø
* 90 gram kruskakli
* 150 gram linfrø, legg i vann min.5 timer
* 50 gram soyamel
* Litt natron
* Litt salt
* 7 egg
* 1 1/2 dl smeltet smør
* 90 gram sesamfrø
* 90 gram kruskakli
* 150 gram linfrø, legg i vann min.5 timer
* 50 gram soyamel
* Litt natron
* Litt salt
TILLEGG 1: Fikk et tips fra Kari som leser bloggen. For dere som ikke kan spise gluten: Kruskakli kan visstnok erstattes med fiberhusk, da blir det glutenfritt.
TILLEGG 2: Det finnes glutenfri kruskakli, les tips om hvor du kan kjøpe det her(les i kommentarene)
Cottage cheese må være klumpfri, bruk stavmikser eller kjøkkenmaskin.
Kan erstattes med andre lignende oster.
Kan erstattes med andre lignende oster.
Eggene må piskes til eggedosiskonsistens
Brødet stekes i form på 190 grader i to timer. En form som rommer 1,5 liter.
Nederste risat i ovnen.
Nederste risat i ovnen.
NB: formen må kles med bakepair, ellers setter brødet seg fast.
Når brødet er ferdig hvelves det over på rist, og det kan med fordel stå sånn natten over uten å dekkes til.
Brødet er ganske fuktig, men det skal ikke forveksles med at det er dårlig stekt.
Jeg liker det sånn, men smaken er forskjellig. Liker du det tørrere er det fritt frem å eksperimentere, kanskje ha i litt mindre smør?
Brødet er ganske fuktig, men det skal ikke forveksles med at det er dårlig stekt.
Jeg liker det sånn, men smaken er forskjellig. Liker du det tørrere er det fritt frem å eksperimentere, kanskje ha i litt mindre smør?
Brødet oppbevares i kjøleskap, gjerne i en papirpose eller noe annet som ikke er helt tett. Det holder seg fin i en uke i kjøleskap.
Karbohydratinnehold: 4,5 gram karbohydrater/100 gram brød
Til sammenligning har "Mesterbakerens hjemmebakte" 43 gram karbohydrater/100 gram
--
Bjørn Henry Møsth
tel +4792499442
bjornhenry@gmail.com
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar